Tlačenka
Miluju tlačenku,myslím pochopitelně vepřovou.Mám ji rád s octem a cibulí ale taky jen tak uříznout plátek a dát mezi dva chleby.Ještě si ji vždycky popepřím.
Jednou jsem poslouchal pořad Přemysla zetlelé Podlahy a zrovna to bylo o vepřových hodech.Pan doktor se cpal tlačenkou až se mu dělaly boule za ušima a říkal že má také rád tlačenku na chleba ale že si ji ještě natře hořčicí,plnotučnou.
Jsem velký milovník hořčice,ale představa tohoto byla mým chuťovým buňkám nesympatická,a myslel jsem si své.Já si tak asi budu kazit tlačenku!He!
Nedávno,ale bylo to asi rok nato co jsem to od doktora slyšel,jsme dostali již nevím od koho,šišku vynikající domácí tláči.Přežral jsem se jí s cibulí,pouze s chlebem a když už jsem nevěděl coby,tlačenka se totiž rychle kazí,tak jsem si vzpoměl a zkusil jsem to!!
A světe div se,nebylo to zlé.Kdo to nezkusí nikdy by to neřekl.
Od té doby vždycky když máme tlačenkové hody neopomenu si ji na tento způsob alespoň jednou udělat.Schválně to zkuste také!
Díky,Přemysle zetlelá Podlaho,doktore.